Adobe Cloud & Mobile

Er is veel gaande rondom het werken met de Adobe Creative Cloud. Terwijl de populaire creatieve programma's keer op keer met meer of minder belangrijke updates verschijnen, groeit er een bolwerk van cloud-functies in de applicaties en zijn er ook al diverse mobiele Adobe apps.

De eerste jaren waren al die zaken eerlijk gezegd nog niet veel soeps, maar intussen zijn ze uitgegroeid tot best nuttige online-voorzieningen en verdomd mooie en handige apps !

Deze dag verandert je creatieve werkwijze ...

De meeste Adobe-gebruikers hebben altijd wel interesse in de nieuwste features van hun vertrouwde programma's. Maar die hele Adobe-cloud en het mobiele gebeuren ontgaat hen vaak, helaas. En dat is jammer, want er zijn nu toch best wel goeie dingen mee te doen. Daarom dat deze training nu eens uitsluitend dáár op ingaat. Wat zijn al die Adobe Creative Cloud-mogelijkheden, wat doen al die Adobe apps, en hoe werkt dat hele zootje samen met de zo bekende 'gewone' programma's ?

Doelgroep

Iedereen heeft baat bij deze bijzondere nieuwe training.
Of je pas sinds kort of al vanaf de vorige eeuw met Adobe-software werkt en nu een Adobe Creative Cloud-abonnement heeft of overweegt,

Doelstelling

In één dag leer je alles over wat er momenteel al goed mee kan, zonder te verzanden in het brave promotionele verhaal van Adobe. Want in hun constante zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en werkwijzen slaat Adobe ook wel eens de plank mis. Ik ben echter onafhankelijk in mijn eigen oordeel en zal dit graag met gebruikers en cursisten delen.

Maar ook al zijn sommige Cloud-functies nog niet 100% in orde of nog niet in alle programma's en apps consequent doorgevoerd, ik heb toch al meermalen gemerkt dat gebruikers er mee aan de slag kunnen of er 'pareltjes' uit pikken die hen goed van pas komen.

Zodoende groeien we mee in een creatieve wereld die langzaam aan van papier naar 'glas' verschuift, zowel voor het gebruiken van media, als nu ook voor het maken van media !

Onderwerpen

De materie gaat na wat huishoudelijke en technische aandachtspunten al snel over tot de creatieve nieuwigheden en workflow-voorzieningen. De volgende onderdelen komen daarbij aan bod:

 • CC Desktop
 • Apps-beheer
 • Typekit fonts
 • Desktop Sync
 • Bestandsdeling
 • Online Extract
 • CC Bibliotheek
 • Stock & Market
 • Online Publish
 • Mobiele apps
 • Behance

Praktische punten

Ervaring met programma's zoals Illustrator, Photoshop of InDesign is natuurlijk handig, maar je hoeft beslist geen "power user" te zijn. Vrijwel iedereen kan er direct mee aan de slag.

De training draait om het optimaal gebruik maken van een Adobe Creative Cloud-abonnement, dus zorg ervoor dat je de naam en het wachtwoord van je eigen Adobe ID weet (of maak desnoods een trial-account aan).

Ik heb een stapel tablets bij me voor deze training, maar neem je eigen mobiele apparaten en eventuele opladers mee, en zorg dat je je inlog-gegevens van Apple Store en/of Google Play ook weet.

Neem je laptop of computer mee, als je liever alles direct op je eigen vertrouwde machine wil oefenen. Installeer vooraf de meest recente versies van de Adobe-programma's die je wil gebruiken, eventueel náást de oudere versie (let op de installatie-opties).

Interesse ?

Neem gerust contact op voor het bespreken van de inhoud van deze speciale training. Of raadpleeg een van de vele training-aanbieders die mij wel eens inzetten voor hun advies, training en begeleiding.

 

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421